14 Nisan 2015 Salı

Allah Lafzının Yazısındaki Sırrı

Allah Lafzının Yazısındaki Sırrı

Allah (C.C) isminin yazılışında sırlar mevcuttur. Bunlardan bir tanesini sizin için naçizane yazmak istedim...

Filografi Allah yazısı


Allah isminin lafzında bir camiyyet yani toplayıcılık vardır.

Mesela;

* Baştaki "Elif" kaldırılırsa "lillah" olur, bu da Allah demektir.
* "Lillah" ta ki birinci "Lam" kaldırılırsa, "Lehu" olur. Bu da O'na işaret eder.
* Bu "Lam" da kaldırılırsa "Hu" olur ki yine Allah'ı ifade eder.
* Hatta "Hu" da ki gizli "Vav" kaldırılıp "he" kalsa yine Allah'a delalet eder. Çünkü "Hu" isminin de ismi "He" dir. "Vav" asıl değil, ilavedir. Bu sırdan dolayı her canlı teneffüs ederken, yani nefes alıp verirken "he, he, he" demek suretiyle Allah'ı zikretmektedir.




13 Nisan 2015 Pazartesi

Filografi Malzemeleri

Filografi Malzemeleri

Filografi ile uğraşan kişilerin kullandıkları eşyaları tek tek hazırladım. Ve resimleri ile sizlere bilgi vermeye çalışacağım.

Filografi malzemelerinden olmazsa olmazları sizlerinde bildiği gibi Tahta ( Sunta veya MDF ), filografi çivisi, filografi teli (renkli bakır tel) ve kumaş veya deri'den oluşmaktadır.

Filografi malzemeleri resimleri (Tümü) :

filografi malzemeleri
Filografi malzemelerini bu şekilde toplu çektim. Aşağıda resimlerini tek tek ekledik.

Filografi Tahtası ( Sunta veya MDF )
Filografi tahtası
Filografi tahtası, mdf den de yapılmaktadır. Ancak hafif olması bakımından genelde ben sunta kullanıyorum. Ayrıca filografi çivilerini çakması da kolay oluyor.

Filografi için Kumaş veya Deri 

Filografi Kumaşı
Yapılan eserin güzel gözükmesi için, kumaş, kadife, deri veya döşemelik kullanılabiliyor. Ben genelde kadife kullanıyorum.

Filografi Deseni
filografi deseni
Filografi desenini kopya kağıdı ile elle çizildiği gibi internetten de bulup indirdirkten sonra yazıcıdan çıktı alabilirsiniz. Genelde A4, A3 kağıtlarına baskı yapılarak eserler yapılır. A4 kağıtlarını bilgisayarınıza bağlı olan yazıcınızdan da çıktısını alabilirsiniz. Ancak A3 ile normal yazıcılardan çıktı alamayabilirsiniz. Onları matbaa yada kırtasiyelerden çıktısını alabilirsiniz.
Yakında sitemiz üzerinden (filograsiaski.blogspot.com) filografi modelleri elimdenden geldiğince yayınlamaya çalışacağım. Takipte kalın...

Filografi Çivisi
Filografi çivisi
Filografi çivisi her nalburiye satışı yapan dükkanda bulunmuyor. Bende ilk filografiye başladığım zamanlarda çok aradığım olmuştu. Filografi malzemeleri satan dükkanları bulmalısınız. Bakmanız gereken yerlere ben örnek verecek olursam, nalburlar, camcılar, çerçeveciler hatta milyoncu diye tabir edilen hertürlü şeyi yerlere sorabilirsiniz.

Filografi Teli
Filografi Teli
Filografi teli dediğimiz renklendirilmiş bakır tel'dir. 1 - 2 - 3 diye numaralandırılmış olup 50 veya 100 gram arasında değişmektedir. Bobin halinde olanlarıda vardır. Ancak ben genelde kullandıklarımdan sizlere bahsetmekteyim.

Filografi Çivi Çakma Aparatı
Filografi çivisi düz çakma aparatı
Filografi çivisi aparatı kalın plastikten yapılmış mıknatıslı bir malzemedir. Genelde filografi çivisi çekiç yardımı ile manuel olarak çakılır. Ancak ilk öğrenim sırasında kolaylık olması için de kullanılabilmektedir.
Filografide kullanılan "Biz"
biz, filografi bizi
Filografi kullanırken biz malzemeside önemli bir yere sahiptir. Çivilerin sık ve yanyana olmasından dolayı filografi telini sararken, çivilerin arasına tırnak görevi görerek telin daha kolay geçmesini sağlamaktadır.

Çekiç
çekiç
Bildiğiniz üzere filografi çivilerini çakmaya yarar. Ancak çok kaba çekiç almanızı önermem. Çivileri yamultabiliyor ya da çok derine gidebiliyor. O yüzden elinizde rahatça kullanabileceğiniz çok ağır olmayan çekiçlerden kullanabilirsiniz. Ağırlığı 200 gr. olan çekiçlerden kullanabilirsiniz.

Kargaburun
kargaburun
Kargaburun ile bir çok işinizi görebilirsiniz. Eğilen veya yanlış çakılan çivileri bununla sökebilirsiniz, filografi telini koparabilirsiniz veya çivilere telinizi sarmakta kolaylık sağlar.

Tornavida
tornavida
Tornavidanızın boyunun uzun veya kısa olması çok önemli değildir. Önemli olan sizin rahat kullanabileceğiniz bir boyutta olmasıdır. Tornavida ucunun ince olmasına dikkat ediniz. Bazı düz tornavidaların uçları kalın olabilmektedir. Eğilen veya yamulan çivileri düzeltmenizde size yardımcı olur.

Kolibandı
kolibandı

Kolibandı eserimizi oluştururken kumaşı tahtamıza tutturmamızda ve aynı zamanda desenide tahtamıza tutturmak için kullanılır. Ben şahsen bu şekilde filografi işlerimi yapmaktayım.

Filografi AŞK'tır. Sitemizdeki konuların altından aklınıza takılan sorularınızı yorum yaparak sorabilirsiniz. 
Güzel istek ve düşüncelerinizi de bizimle paylaşırsanız bizi memnun edersiniz.

Saygılar...


6 Nisan 2015 Pazartesi

Filografi ile Allah Muhammed Yazısı

Filografi ile Allah Muhammed Yazısı

De ki: "Eğer Allah'ı seviyorsanız bana uyun ki Allah da sizi sevsin ve günahlarınızı bağışlasın. Allah çok bağışlayıcı, çok merhamet edicidir."


Filografi ile Allah (C.C) yazısı,
Filografi ile Muhammed (S.A.V) yazısı.

5 Nisan 2015 Pazar

Filografi de ALLAH Lafzı

Filografi de ALLAH Lafzı

Secde 7. Ayet
O öyle bir yaratıcıdır ki, yarattığı herşey en güzel şekilde yarattı. (Yaratır.)

Kâinat en güzel sanattır. 
Önemli olan sanatçıyı bulmaktır.

Filografi Allah yazısı


Ne güzel söylemiş Üstad Necip Fazıl Kısakürek;
Sanat Allah'ı aramakmış.
Gerisi çelik çomakmış...

4 Nisan 2015 Cumartesi

Filografi'de AŞK ve VAV Harfi

بِسْمِ اللهِ الرَّحْمنِ الرَّحِيمِِ

Mü'minun 12. - 14. Âyet;

Andolsun biz insanı çamurdan (süzülmüş) bir hülasadan yarattık. Sonra onu (Hz. Adem`in nesli olan) insanı sarp ve metin bir karargahta (rahimde) bir nutfe (zigot) yaptık. Sonra o nutfeyi alaka (yapışan şey) haline getirdik, derken o alakayı mudga (bir çiğnem et) yaptık, o bir çiğnem eti kemik(lere) çevirdik (ve) o kemiklere de et (kaslar) giydirdik. Sonra onu başka yaratılışla inşa ettik (can verdik, konuşma verdik)...



Filografi AŞKI ve VAV Harfi...
Anne karnındaki bir insan sureti ya da secdeye varmış, acizlik makamında bir kul silüeti: Vav... Çileyle yoğrulmuş bir kulun edeple eğilişi, alnını seccadeye sabitleyişi, sıfır olup sonsuzluğa uzanışı... Hepsi "vav" ismiyle müsemma! Vav, adı söylenmeye bile çekinilen bir gizli sır, bir ağır emanet gibi kalpte saklanmış. Kalbe hayat veren müstesna sevgilinin sembolüne dönüşmüş, kâinatın ta ilk gününde. Allah'ın (cc) Vahid ismini, birliğini ve benzersizliğini, temsil etme görevini üstlenmiş. Ve Rabb'in kudretiyle yarattığı kâinatın yerini tutmak bir tek vav harfine nasip olmuş.
Vav, hayatın özeti bir nevi, yaşantısı Allah'a (cc) yakın olan bir kulun büyük sevdası, bir hattatın baş tacı her daim... Hat sanatının ilk öğrenilen harfi o. O yazılınca, diğerleri peşinden bir bir dökülüveriyor. Diğer bütün harfleri, kelimeleri bir araya getiren, eksik parçaları tamamlayan harf "vav". Tıpkı ayrı duran hatları sımsıkı birleştiren bir çengel gibi... Bir de rahlenin önünde kendini vav çekmeye hazırlayan öğrencinin imtihanı. Çekilmesi en zor harf olduğundan bu. Koca bir kalp dolusu aşk, çok maharet, çok sabır istiyor...

3 Nisan 2015 Cuma

Filografi AŞKI Nasıl Başladı

Filografi aşkım bir arkadaşımın bana tavsiye etmesi ile başlayan bir süreç oldu.
Devamını buradan yazıp sizinle gün be gün anlaymaya çalışacağım...

Filografi nedir ?

Filografi hakkında sitemde bilgiler yakında bulunacak.

Filografi Malzemeleri Hakkında.

Filografi yaparken kullanılacak malzemelere buraya tıklayarak ulaşabileceksiniz. (Yakında)

Filografi  Nasıl yapılır ?

Filografi sanatı nasıl yapılır size şu konuda anlatacağım. Buraya tıklayarak konuya gidebilirsiniz. (Yakında)